Je vindt je weg door hem te gaan!

Individuele coaching voor mensen die beter of effectiever willen functioneren, een nieuwe bestemming willen bepalen, op een nieuwe plek of in een andere functie een verandering in de organisatie willen doorvoeren of gewoon regelmatig van gedachten willen wisselen over datgene waarmee ze bezig zijn: hiervoor kunt u mij benaderen. Ook coaching on the job behoort tot de mogelijkheden.

Naast individuele coaching verzorg ik ook groepscoaching, voor teams, secties, directies.

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Mensen die zich laten coachen zijn niet ziek en hoeven dus niet te genezen; coaching is iets anders dan therapie of counplaatje wegwijzerseling. Mensen die gecoacht worden, laten iemand met zich meereizen op de weg naar het doel dat ze willen bereiken. De reisgenoot kijkt mee, stelt vragen, laat mogelijkheden verkennen. De reiziger zelf bepaalt de route.


Opgetekend in coachingsgesprekken die ik voerde:

Een schoolleider / bestuurder: “Je onverwachte vragen maken dingen los waar ik zelf niet op gekomen zou zijn. Daardoor dwing je me buiten mijn eigen gedachten te denken en ben ik beter in staat te bepalen of de dingen die ik doe de goede dingen zijn.”

Een teamleider: “Ik heb tijdens je coaching zo veel meer inzicht gekregen in mezelf en mijn mogelijkheden, dat ik nu weet hoe ik verder wil! Het was elke keer een feestje om naar je toe te komen. Je empathie en je wijsheid hebben me geholpen om mijn functie beter uit te oefenen en om het besluit te nemen volgend jaar een nieuwe stap te zetten.”

Een docent: “Je observaties van mijn lessen hebben me veel geleerd over de interactie tussen mij en de leerlingen. Ik zag eigenlijk niet wat er tussen ons gebeurde. Nu heb ik meer oog en oor voor wat leerlingen beweegt en waardoor ze in beweging komen. Mijn lessen zijn veel leuker en ontspannener, en daardoor effectiever, geworden.”